Foto ini diambil sendiri masa pelancaran movie Dimensions dalam bulan ini. Macho kan si Jehan ni.

Apapun selamat hari raya korban ......


  • CETAK Artikel ini ...


  • Korang tengok r twitter Scha ni ....bukti Scha & Jehan Miskin Rancang Kahwin Di Langkawi...

    Macam-macam si Scha ni kan. Tapi cun jugak Scha ini.


  • CETAK Artikel ini ...


  • Berikut adalah senarai lagu yang layak ke Anugerah Juara Lagu (AJL) 24:

    01. Aku Skandal – Hujan (komposer/penulis lirik: Noh)

    02. Tak Mungkin Kerna Sayang – Alyah (komposer: Ajai, penulis lirik: Habsah Hassan)

    03. Aurora – Estranged (komposer/penulis lirik: Estranged)

    04. Bengang – Akim (komposer: Amir, penulis lirik: Sheikh Qalam)

    05. Aku Rindu Sayang Kamu – Black (komposer/penulis lirik: Yuzai)

    06. Dan Sebenarnya – Yuna (komposer/penulis lirik: Yuna, Paan, Efry, Adil)

    07. Rindu Terhenti – Tomok (komposer: Aubrey Suwito, penulis lirik: Tinta)

    08. Pakai Buang – Stacy (komposer/penulis lirik: Edry)

    09. Kau Aku – Aizat (komposer/penulis lirik: Aizat)

    10. Pergi – Aizat (komposer/penulis lirik: Pete Teo)

    11. Situasi – Bunkface (komposer/penulis lirik: Sam)

    12. Bencinta – Faizal Tahir (komposer: Audi Mok, penulis lirik: Faizal Tahir)

    13. Cinta Adam Dan Hawa – Misha Omar (komposer: Azmeer, penulis lirik: Allahyarham Loloq)

    14. Masih Jelas – Hafiz (komposer: Aidit Alfian, penulis lirik: Ad Samad)





  • CETAK Artikel ini ...


  • Kata Isma , dia mengaku berada di bawah pengaruh ganja. Tetapi yang lebih menyakitkan hatinya apabila kawan-kawan mula menelefon ibu’nya dan memburuk-burukkan dirinya. ‘Kawan-kawan’ ini datang ke rumah Isma dan kononnya mahu menasihati Isma. Akhirnya ibu’nya datang ke rumah dengan dua orang polis dan membawa dirinya ke hospital. Isma masuk ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) selama tiga hari pada hari raya dan dimasukkan ke dalam wad psikiatri.

    Isma lebih menyalahkan ‘kawan-kawan’ sebagai penyebab & semua ini berlaku seperti bukan atas kehendak diri’nya. Logik akal, Isma seorang yang matang dan mampu berfikir, semua’nya terserah kepada dirinya. Yang pasti, andai kata Isma seorang yang berprinsip, diri’nya tidak mungkin terjebak dengan dadah.






  • CETAK Artikel ini ...

  • Pertama, tentang Emran main kayu tiga, kenapa kami tidak pernah dengar?

    Erra Fazira di’katakan terkejut dengan gossip tersebut & sedikit pun tidak percaya.

    Erra Fazira memberitahu yang Emran kini sedang sibuk dengan tugas baru di Bernama TV & sentiasa balik pada waktu malam.

    “Kalau saya bergaduh dengan Emran selepas balik, kamu semualah puncanya,” pelakon itu berjenaka bersama para wartawan.

    Berkenaan Aleesya yang kelihatan begitu sihat & ceria, Erra Fazira mahu Aleesya membesar sebagai kanak-kanak normal.

    Namun, Erra Fazira tidak akan menghalang jika minat Aleesya satu hari nanti terarah ke bidang nyanyian atau lakonan.

    (Sumber Berita & Foto: mStar Online)




  • CETAK Artikel ini ...



  • Kesahihan berita ini hampir 100% kerana ada akhbar dari Singapura yang melaporkan berita ini beserta nama Mamat.

    Semalam, Mamat di’laporkan di’lepaskan dengan ikat jamin seorang saudara yang menetap di’Singapura. Kes Mamat ini sedang dalam siasatan pihak polis.

    Pelakon yang telefon bimbitnya di’curi mendakwa ingin menggugurkan dakwaan terhadap Mamat kerana kasihankan anak-anak beliau, namun pihak polis tidak membenarkan tindakan sedemikian.

    Kami sedih melihat keadaan Mamat hari ini, sudahlah sedang dalam proses penceraian dengan isteri dek kerana orang ketiga, kini terlibat pula dalam kes kecurian.

    Walaupun tuduhan yang akan di’kemukakan mungkin bersifat minor, tetapi peluang kedua yang di’berikan oleh peminat hiburan selepas titik hitam dahulu tidak di’hargai sepenuhnya oleh Mamat.

    Kami doakan semoga ada jalan keluar yang lebih tenang buat Mamat.


  • CETAK Artikel ini ...


  • Video ini hasil rakaman daripada Facebook Lisa Surihani, di’mana menurut Lisa ketika ini dia sedang berlatih skrip dengan Farid Kamil untuk drama Mertua Vs Menantu Musim Kedua. Video ini di’rakam kira-kira 2 minggu lepas di kawasan Ampang Point.

    Tonton video hot ini.



  • CETAK Artikel ini ...




  • SOAL JAWAB BERSAMA HIP

    Hip: Apa komen Lisa apabila ada yang mengatakan Lisa semakin berlagak dan besar kepala?
    Lisa: Sebelum ini memang saya ada terbaca kononnya mereka mendakwa saya berlagak, besar kepala dan tak mahu melayan peminat.Semua benda itu tidak benar sama sekali. Saya bukanlah seorang yang bersikap sebegitu. Kalau nak tahu, saya memang seorang yang peramah dan kawan-kawan rapat saya memang sedia maklum mengenai perkara itu. Malahmereka juga terkejut apabila timbul gosip mengatakan saya sombong serta tak mahu melayan peminat. Saya anggap apa yang berlaku itu adalah salah faham saja. Saya tak berniat untuk bersikap sombong dengan sesiapa pun.
    Hip: Lisa bukan saja dikatakan berlagak tetapi juga sering bersikap acuh tak acuh apabila ditegur atau diwawancara. Komen sikit.
    Lisa: Ini adalah perkara baru yang saya dengar. Setahu saya, kalau ada sesi temu bual saya memang akan fokus dan memberi perhatian terhadap sesi itu. Bila ya kejadian itu berlaku? Saya tak pernah dengar sebelum ini. Apapun, kalau ada yang terasa dengan perbuatan saya, saya minta maaf. Kadang-kadang, saya memang tak perasan kalau ada sesiapa yang menegur.I a bukan disengajakan. Sekali lagi saya minta maaf jika perbuatan saya selama ini tidak menyenangkan sesiapa diluar sana.

    Hip:Bagaimana pula dengan gosip kononnya Lisa buat muka kekwat denganseorang tauke kosmetik seperti yang pernah tersiar di sebuah akhbarsebelum ini?

    Lisa: Mengenai cerita itu, saya sudah dinasihatkan oleh majikan saya supaya tidak mengulas perkara itu. Apa yang boleh saya katakan, perkara itu tidak berlaku sebenarnya.
    Hip: Penampilan Lisa juga sering dikritik kerana dikatakan sering tidak mengambil berat soal gaya. Komen sikit.
    Lisa: Sebenarnya tidak ramai yang tahu Lisa sebenarnya adalah seorang yang ringkas dalam berpakaian. Tapi saya sedar bahawa sebagai artis, saya memang perlu kelihatan bergaya walau di mana juga saya berada. Perkara ini juga ada di suarakan pihak pengurusan Lisa iaitu Metrowealth. Mereka ada menegur saya supaya mengubah cara pemakaian dan peka dengan gaya sewaktu menghadiri acara hiburan. Jadi sekarang ini, saya sedang berusaha untuk lebih kelihatan bergaya dan menitikberatkan soal penampilan diri pada masa akan datang.
    Hip: Apa perasaan Lisa bila keluar gosip seperti ini?
    Lisa: Saya tak simpan apa-apa perasaan dan saya anggap itu satu teguran membina buat artis baru macam Lisa walaupun ada di antara gosip yang tersiar itu tidak betul sebenarnya. Mujurlah keluarga saya faham dan tahu situasi sebenar, jadi saya tak risau sangat. Apapun,setiap komen yang saya terima itu akan dijadikan iktibar dan pengajaran pada masa akan datang.

    Hip: Kebelakangan ini Lisa terlalu kerap berlakon di bawah produksi Metrowealth. Tak berminat untuk berlakon di bawah produksi lain ke?
    Lisa: Bukan saya tak berminat tetapi memandangkan Lisa adalah artis residen Metrowealth, jadi keutamaan Lisa sudah semestinya di bawah produksi Metrowealth. Lagipun sebelum ini saya ada juga berlakon di bawah produksi lain seperti Tayangan Unggul dan Tarantula Pictures. Jadi tak timbul soal kononnya Lisa hanya mengutamakan syarikat Metrowealth.



    Sumber: HIP Berita Harian



  • CETAK Artikel ini ...




  • Memang mantap persembahan Siti pada malam itu. Syabas kak Siti.


  • CETAK Artikel ini ...



  • Ikutilah Jawapan dari Nora Danish sendiri:


    Selepas mendengar pelbagai versi mengenai apa yang berlaku di lokasi ‘SpaQistina’ minggu lepas, di mana Nora Danish dikatakan mengamuk ataskehadiran Fasha Sandha, rasanya ia hanya adil jika tuan empunya diridiberi peluang untuk bersuara.

    Ikuti temubual Nora dan para media apabila ditemui petang tadi selepasmajlis doa selamat penggambaran filem ‘Jangan Pandang Belakang Congkak2′ di pejabat MiG di Subang Jaya.

    Komen Nora tentang apa yang telah berlaku.
    Nora tak nak kontroversi. Ini (lakonan) periuk nasi Nora. Takkan Noranak rosakkannya? Nora tarik diri sebab Nora rasakan permintaan Nora diambil sambil lewa dan tidak di hormati. Menarik diri dari satu produksiadalah sesuatu yang sangat negatif. Tapi bila ia melibatkan perasaan,susah nak cakap. Fasha tak terlibat langsung (dalam keputusannyamenarik diri). Rasanya, dia tak tahu ada perjanjian di antara Nora danGlobal Station.

    Nora tahu orang nampak Nora lemah, boleh dipijak tetapi pasal prinsip,Nora memang tegas. Nora dan pihak Global Station mempunyai satuperjanjian yang kuat, perjanjian lisan di antara Nora dengan Kak Zaiton(Zaiton Mohd Jiwa, penerbit Global Station) di mana Nora tidak mahu ada’scene’ bersama dan sebumbung dalam satu set lokasi dengan Fasha.Apabila Nora di yakinkan bahawa permintaan Nora akan di penuhi, Noraterima tawaran ‘Spa Qistina’.

    Nora selalu tekankan perjanjian ini pada pihak penerbit agar semuafaham dan tak timbul masalah seperti ini. Malah malam sebelumpenggambaran hari tu, Nora ‘explain’ sekali lagi pada Adila (AdilaDatuk Ramly, penerbit eksekutif Global Station). Bagi Nora, apa yangberlaku, rasanya adalah dari kecuaian pihak produksi.

    Sebenarnya sebelum insiden itu, sudah timbul beberapa persoalan didalam fikiran Nora kerana apabila Nora diberikan jadual penggambaran,ada tertulis satu babak Nora bersama Fasha di dalam sebuah kelab. BilaNora tanya, kru produksi kata mereka tak buat. Tapi sejak itu,macam-macam Nora fikir. Nora tak tahu jika Nora telah dipergunakan.Tapi Nora tak rasa apa yang berlaku itu telah di rancang.

    Apa sebenarnya yang berlaku hari itu?
    Call time Nora, 1 petang. Dan Nora pun tahu call time Fasha, 4 petang.Nora tunggu sampai 4 petang tapi penggambaran tak bermula lagi. Masatu, Nora ingatkan pihak produksi dah hubungi Fasha untuk memberitahutentang kelewatan penggambaran dan minta dia datang lambat.

    Selepas tu, ada orang beritahu Nora, Fasha dah ada di set. Nora ingat,tipulah. Bila Nora keluar dari bilik, Nora nampak dia, jaraknya dariNora lebih kurang 200 meter saja. Dia tengah di solek dan membacaskrip. Kalau dia baca skrip, bermakna dia tahu ’scene’ mana yang nak di’shoot’ tapi Nora masih tidak diberitahu.

    Hari tu, ’shoot’ pertama dengan kru baru. Jadi mereka pun serabut. Noraawal-awal dah tahu akan ada kelewatan dalam penggambaran. Persoalannya,mengapa pihak produksi tak hubungi Fasha untuk memberitahunya datanglambat sikit?

    Nora ‘call’ Adila sebab Kak Zaiton dan Adila tak ada di set, jadimereka tak tahu apa yang berlaku. Nora tanya Adila mengapa Fasha ada disini. Tak bolehlah macam ni sebab kami dah ada perjanjian. Noraberitahu Adila, Nora kecil hati. Adila pun suruh Nora balik dulu. Lepastu, Nora berjumpa dengan pengarah. Masa tu, Nora dah dalam keadaan nakmenangis.

    Nora terlalu terkilan dan kecewa dengan sikap pihak produksi yangmengambil remeh perkara ini. Nora terima (tawaran ‘Spa Qistina’) atasperjanjian kami tetapi mereka telah melanggarnya. Sebenarnya Nora punbelum menandatangani kontrak dengan Global Station. Malah cek untukbayaran pertama pun belum dimasukkan ke dalam bank.

    Mengapa pula Nora boleh bersama-sama Fasha menjayakan fesyen show di Malaysia International Fashion Week (MIFW) 2009?
    Kalau ia satu acara anugerah atau majlis, itu lain. Dalam setahun lebihNora bercerai, dah banyak kali Nora berjumpa dia di majlis. Tapimasalahnya kalau berlakon. Nora memang tak nak. Nora tak mahu bilaberlakon bersama, kisah kami dijadikan bahan kontroversi. Bukan Noratak nak maafkan dia. Nora memang nak maafkan tapi Nora tak mahu iadibuat-buat atau dipanaskan ceritanya. Nora memang tak nak lagidikaitkan dengan kontroversi.

    Nora tahu sejak insiden ini, orang menuduh Nora bermacam-macam.Walaupun Nora pada awalnya rasakan kami boleh berlakon dalam produksisama, tetapi bila Nora di sana, perasaan itu lebih daripada segalanya.Nora cuba untuk jadi profesional tapi tak boleh. Perasaan itumenyelubungi diri Nora.

    Sekarang mereka mempertikaikan profesionalisme Nora tapi dari awalnya,memang dah tak profesional sebab Nora minta untuk tidak digandingkandalam mana-mana babak dan tak boleh sebumbung. Selepas ini, jika adatawaran lain untuk bekerja dalam produksi sama dengan Fasha, Nora takakan terima sebab Nora dah tahu apa yang akan di lalui. Nora dah serik.

    Nora menyesal menerima tawaran ‘Spa Qistina’?
    Jika Nora tahu (apa yang akan berlaku), Nora tak akan terima. Kesilapanterbesar Nora ialah menerima tawaran ‘Spa Qistina’ sebab ceritanyatentang kontroversi dan sedikit sebanyak ada kaitan dengan kisah hidupNora. Disebabkannya, perhubungan Nora dengan Kak Zaiton dah rosak.

    Selepas enam tahun dalam industri, inilah sejarah paling hitam dalamkerjaya Nora, rasanya lebih teruk dari kegagalan perkahwinan Nora. Noraterkejut sangat dengan apa yang berlaku sampai demam pun ada.

    Nora tahu apa yang terjadi telah mendatangkan kesan buruk ke atas diriNora. Sebelum ini, Nora tak pernah menghadapi apa-apa masalah denganmana-mana produksi. Tapi Nora percaya, pihak produksi yang pernahbekerja dengan Nora tahu Nora orang yang macam mana.

    Bagaimana perasaan Nora apabila membaca kenyataan Kak Zaiton?
    Nora tak kisah apa yang dikatakannya. Itu pendapat dia. Apa pun Noratetap ‘respect and adore her’. Nora ambil tawaran ‘Spa Qistina’ punkerana dia semata-mata. Nora tak marah. Kalau Kak Zaiton sudibekerjasama dengan Nora di masa depan, Nora terima.

    Nora percaya ada orang yang ‘cucuk’ Kak Zaiton. Sebelum MIFW,perhubungan kami masih okay tapi selepas MIFW, timbul salah faham. Noraada hubungi dia untuk menjelaskan apa yang berlaku tapi panggilan Noratak dijawab. Bagi Nora, Kak Zaiton faham apa yang Nora lalui. Cumaketika dia membuat kenyataan pada media, dia fikirkan dari perspektifseorang ahli perniagaan.






  • CETAK Artikel ini ...




  • Kenyataan MUH

    “MUH memang puas hati dengan cara Black menyampaikan lagu itu, tetapi itu tidak bermakna Black akan dijadikan vokalis tetap. Apa yang boleh saya katakan, MUH masih berbincang tentang pengambilan vokalis baru. Bagaimanapun, Black akan menyertai MUH di pentas Rock The World 9 pada 19 Disember ini di Sunway Lagoon untuk mempersembahkan lagu “Drama King”. Tetapi ini tidak bermakna Black akan menyanyikan lain-lain lagu yang bakal dipersembahkan. Memang MUH sudah fikirkan calonnya, tetapi biarlah dirahsiakan buat masa ini. Kita sama-sama tunggu pada konsert itu nanti,” tambah Kimi lagi



  • CETAK Artikel ini ...






  • Diambil pada salah satu hari jadi mereka. Tiba-tiba terselit gambar awek separuh bogel pulak ..... Nikmatilah wahai kaum lelaki. Kalau perempuan tengok tu, lesbian lah jawabnye ....huhu.

    Agaknye beginilah cara orang VIP sambut hari jadi kot !!! ....Lu pikirlah sendiri ...

    Taufik SM: Maksiat berleluasa.... Masyaallah..


  • CETAK Artikel ini ...


  • Apapun, gua tidak sokong Kelantan atau Negeri Sembilan. Yang penting Chelsea menang tahun ini .... haha..


  • CETAK Artikel ini ...



  • Bukan gambar bogel la.... gambar seksi je ... tapi nampak bra kan ? haha


  • CETAK Artikel ini ...



  • As'kum pembaca sekalian, kali ini bukan pasal gosip yang saya ingin utarakan, tetapi untuk mengulas satu website Rankbuzz yang menggabungkan ciri2 yang ada pada alexa.com, www.prchecker.info dan lain-lain. Pendek kata, website Rankbuzz ini boleh dianggap sebagai tool untuk check populariti blog atau website.

    Website Rankbuzz ini amat berguna kepada semua blogger untuk periksa tahap pencapaian blog mereka. Dengan website ini, mereka boleh tahu seperti perkara berikut:

    1. google pagerank
    2.alexa ranking
    3. Compete Rank
    4. Technorati Rank
    5. indexed pages by yahoo, google dan bing
    6. social links seperti Digg, Technorati dan lain-lain
    7. on site information seperti Meta Description dan lain-lain.
    8. site value ( $ )

    Paparan keputusan statistik dipermudahkan dengan pie chart, graf alexa dan sebagainya.

    Justeru, kepada semua blogger, lawat Rankbuzz untuk periksa tahap populariti blog korang.

    Sekian sahaja.

    Taufik SM: Blog aku bukan popular sangat pun, tapi saye tidak kisah.


  • CETAK Artikel ini ...


  • GADIS Melayu musim kedua semalam menobatkan Fiqa atau nama sebenarnya Siti Nur Syafiqa Amirol Melvin, 20, sebagai juara program realiti itu di Auditorium Dewan Bahasa & Pustaka Kuala Lumpur.

    Kemenangan gadis tunggal bertudung itu sekaligus mengenepikan empat finalis lain iaitu Shazfinaz Hashim (Finas), Hazlin Hussain (Lyn), Nadiah Adrianna Mohd Akbar (Nadia) dan Putri Noor Nawal Ramlan (Putri).

    Fiqa berjaya membawa hadiah wang tunai RM10,000, diikat kontrak selamat setahun bersama TV9 sekaligus diangkat sebagai Gadis Safi Balqis dan membawa pulang wang tunai RM3,000 beserta hadiah iringan.

    Syabas diucapkan pada Fiqa.


  • CETAK Artikel ini ...


  • Seorang penyanyi amatur dari Romania yang menggelarkan diri sebagai Mr.Avamon berjaya merakamkan bakatnya menyanyikan salah satu hits dari Faizal Tahir, Cuba.


  • CETAK Artikel ini ...


  • Wow! Romantiknya Manohara dan kekasih hati dia ni. Lama tak dengar cerita pasal Manohara ni .


  • CETAK Artikel ini ...

  • Recommended!

    Bunkface - Through My Window (TM EveryoneConnects): Download MP3 (Ziddu)



  • CETAK Artikel ini ...

  • Recommended!

    Faizal Tahir - Malaysia Satu:
    Download MP3 (Ziddu)


  • CETAK Artikel ini ...


  • Dalam majalah Media Hiburan ada satu artikel menunjukkan Rozita Che Wan berpurdah di Mekkah ketika mengerjakan umrah. Kata pihak media, dia berat hati untuk memberikan gambar-gambar peribadinya ketika di sana atas alasan menghormati permintaan ibunya dan mahu mengelakkan publisiti.

    Penulis berharap, agar ibunya buat permintaan terbaru iaitu, halang Rozita dari berpakaian seksi menonjolkan buah dadanya.


  • CETAK Artikel ini ...


  • Pelakon drama Sindarela (sebagai Tasha), Kisah Kaisarah (sebagai Amy), Tari Tirana dan beberapa lagi drama tempatan iaitu Wan Sharmila Wan Muhamad telah bercerai secara baik (talak 1) dengan suaminya, Fazli Bahrom pada jam 10:30 pagi tadi ( 23 Oktober 2009) di Mahkamah Syariah Johor Bahru.

    Mahligai yang mereka bina hanya bertahan beberapa tahun (nikah pada awal tahun 2007). Sebab mengapa penceraian ini berlaku tidaklah pula kami ketahui malah tidak ingin juga kami ketahui kerana itu masalah peribadi mereka dan harus kita hormati. Apa yang kami harapkan, agar kedua-dua pihak tabah menerima ketentuan illahi ini.



  • CETAK Artikel ini ...








  • Innalillah. Malam tadi terkejut kami lepas mendapat berita bahawa Dayana Kamal atau nama sebenarnya Wan Noor Diana Binti Mohd Kamarulzaman telah kembali kerahmatullah kerana terlibat dalam satu kemalangan maut di Kilometer Dua Jalan Kota Bharu-Kuala Krai.

  • Read More ...



  • CETAK Artikel ini ...


  • Gambar Nabil memeluk Irma Hasmie dalam bilik karaoke ini diambil dari facebook Irma Hasmie. Kalau secara terang-terangan Nabil berani memeluk Irma, apatah lagi dalam bilik karaoke. Tapi mereka bukan berkaraoke berdua sahaja, mereka bersama kawan-kawan mereka.


  • CETAK Artikel ini ...



  • Kesian penulis mendengar nasib isteri Malique, Melissa Maureen ni. Dahla kena rompak, tak cukup dengan tu, kena cabul pulak. Malique yang cuba menghalang kena tetak dekat kepala. Syukur baby mereka selamat dari ditetak.

    Apa yang penulis geram, tindakan polis yang sambil lewa seperti yang diterangkan Melissa di petikan dibawah, siap boleh tengok tv lagi tu masa ambil report. Tapi memang kes-kes kecil macam ni, polis-polis memang macam haram sikit.

    Nak-nak kes kecurian, kalau rumah korang kena masuk pencuri, tak payah la buat report, polis ni bukan buat kerja pun, just ambil report lepas tu datang rumah ambil gambar sket2, lepas tu belah. Kalau boleh, terus berambus la kalau setakat ambil report tapi takde tindakan. Bodoh piang punya polis yang curi tulang ni.

    Petikan diambil dari GUA

    Kejadian berlaku pada 2 Oktober lalu, jam 10 malam. Pelakon Melissa Maureen dan suami, Malique (bekas ahli Too Phat) bersama anak perempuan, Inca Medina, lima bulan, didekati empat orang lelaki yang menaiki dua buah motosikal, apabila sampai di rumah di Section 6, Kota Damansara. Dua daripada lelaki itu membawa sebilah parang seorang.

    Tidak puas dengan mengambil dompet, telefon bimbit, rantai dan jam tangan mereka, dua dari perompak itu mula mencabul Melissa. Apabila Malique menolak tangan mereka, kepalanya ditetak sebelum perompak-perompak itu memecut pergi.

    Dalam akhbar Malay Mail semalam, Melissa memberitahu keadaan Malique dan anaknya sudah okay. Walaupun kehilangan kira-kira RM5,000 dalam bentuk wang tunai dan barangan, yang membuatkan Melissa paling terkilan ialah apabila kes mereka seakan tidak mendapat perhatian pihak polis.

    Menurut Melissa, pihak polis hanya sampai di tempat kejadian 45 minit selepas panggilan dibuat. Selepas itu, disuruh Melissa dan suami ke balai polis Kota Damansara untuk membuat laporan. Di sana, pegawai polis bertugas dikatakan mengambil masa satu jam untuk mengambil laporan mereka, sambil menonton TV dan dengan keadaan kepala Malique yang berdarah.

    Tambah Melissa, pegawai berkenaan gagal memasukkan butir-butir seperti dirinya dicabul serta nombor plat motosikal perompak. Selepas itu, mereka diberikan nama seorang inspektor dari cawangan Mutiara Damansara untuk dihubungi tetapi tiada nombor telefon yang diberikan. Selang beberapa hari kemudian, apabila mereka berjaya mendapatkan nombor inspektor berkenaan, mereka dimaklumkan beliau sendiri bahawa dia sedang bercuti.


  • CETAK Artikel ini ...


  • Petikan diambil dari www.gua.com.my

    Macam-macam hal dunia hiburan tempatan yang menjadi buah mulut orang ramai. Ada cerita sensasi, ada cerita suam-suam kuku, tidak kurang juga cerita yang sengaja direka untuk mencari publisiti. Walau apa pun jenis ceritanya, peminat dan pembaca tetap mahu tahu cerita selanjutnya.

    GUA pernah terbaca mengenai cerita seorang artis yang meminta permainan seks daripada kekasihnya. Kalau sampai sudah meminta permainan seks, pastilah si artis mempunyai kehidupan yang nakal dan menyimpang dari tatasusila seorang gadis kerana dia masih belum berkahwin.

    Baru-baru ini, ada sumber memberitahu GUA si artis tidak mahu lagi menggunakan permainan seks yang dimintanya apabila bertindak meninggalkan permainan itu di rumah sewa yang tidak lagi didudukinya.

    GUA mendapat tahu, si artis tidak mahu apa-apa hubungan dengan kekasihnya, kerana itu dia bertindak meninggalkan ‘benda’ yang pernah dimintanya. Menurut sumber GUA lagi, permainan seks yang ditinggalkan bukan satu, sebaliknya tiga dan mempunyai pelbagai bentuk.

    Mungkin juga si artis sudah insaf dan tidak mahu mengingat kisah-kisah lampau bersama bekas kekasihnya itu. Atau mungkin juga si artis mahu memberitahu bekas kekasihnya bahawa dirinya tidak sesekali menyesali perpisahan yang berlaku.

    Sumber GUA menambah, kesemua permainan seks itu akan disimpan bekas kekasih si artis sebagai kenang-kenangan percintaan mereka dan mengingati betapa nakalnya si artis!



  • CETAK Artikel ini ...



  • KUALA LUMPUR: Bapa kepada aktres dan model Nasha Aziz hari ini memohon Mahkamah Tinggi di sini hari ini untuk membuat penghakiman berhubung saman fitnahnya terhadap anaknya perempuannya selepas Nasha dan peguamnya tidak hadir hari ini.

    Peguam bela Abdul Aziz Mohd Ali, M Visvanathan membuat permohonan itu berdasarkan bahawa Nasha didapati tidak berminat mempertahankan dirinya dalam saman itu.

    Visvanathan berkata, semasa pengurusan kes pertama pada Maxc 2009, peguam belanya Rashid Mokhtar dari Rashid Mokhtar & Co hadir dan bersetuju dengan tarikh hari ini yang ditetapkan untuk mendengar keterangan saksi.

    Hakim Datuk Abdul Wahab Patail kemudian meminta peguam bela untuk mengemukakan penghujahan bertulis esok dan menetapkan Jumaat untuk keputusan berhubung permohonan itu.

    Abdul Aziz, 61, seorang guru silat, yang hadir, mengemukakan saman terhadap anak perempuannya Nasha, yang nama sebenarnya Noraishah Abdul Aziz, berhubung artikel dalam akhbar Mingguan Malaysia yang mendakwa bahawa Abdul Aziz bukan bapa kandungnya.

    Abdul Aziz, dalam pernyataan tuntutannya, berkata beliau adalah bapa kandung Nasha dan mendakwa bahawa perkataan fitnah di dalam artikel itu bertajuk “Jangan tanya hal peribadi”, dalam keluaran akhbar bertarikh 24 November, 2004 telah menyebabkan perasaan beliau terseksa, memalukan dan mencemarkan maruahnya.
    Beliau memohon ganti rugi, faedah, kos dan faedah lain yang difikirkan sesuai oleh mahkamah dengan mendakwa artikel itu boleh difahamkan sebagai bermaksud yang beliau sudah meninggal dunia.

    Nasha, dalam pernyataan pembelaannya menjelaskan bahawa perkataan “bapa” dalam temu bual dengan akhbar itu adalah merujuk kepada bapa saudara yang membesarkannya.

    Pelakon itu tidak menafikan bahawa Abdul Aziz ialah bapa kandungnya tetapi beliau menganggap bapa saudaranya sebagai bapa dalam hidupnya.

    Pada permulaannya, Hakim Abdul Wahab menolak permohonan Visvanathan bagi menangguhkan prosiding itu sementara menunggu penyelesaian rayuan terhadap pencetak dan penerbit Utusan Melayu dan wartawan Tengku Khalidah Tengku Bidin yang dikeluarkan sebagai defendan dalam kes saman itu.
    Pada 2 Mac 2009, Pesuruhjaya Kehakiman Datin Zabariah Yusof menolak dengan kos writ saman selepas membenarkan permohonan mereka untuk dikeluarkan sebagai defendan.

    Selepas penangguhan, Abdul Wahab menyoal sama ada kenyataan yang dibuat Nasha adalah fitnah, Visvanathan berkata perkataan di dalam artikel itu sama seperti Abdul Aziz telah mati dan bukan bapa sebenar Nasha.

    Katanya, artikel itu telah menimbulkan huru hara dalam keluarga dan telah menjatuhkan reputasi Abdul Aziz sebagai guru silat apabila orang menggelarnya penipu.

    Katanya, Abdul Aziz juga menerima satu panggilan bahawa beliau ialah seorang penipu kerana beliau bukan bapa kandung Nasha.

    Hakim Abdul Wahab berkata, artikel itu tidak perlu dibaca baris demi baris tetapi perlu dibaca keseluruhan perenggan dan membuat kesimpulan bahawa kenyataan itu tidak merujuk kepada Abdul Aziz (plaintif) tetapi kepada bapa saudara Nasha, Allahyarham Abdul Aziz Hathim. – Bernama


  • CETAK Artikel ini ...