MAWI TAK MURAH !!

Posted Sabtu, Disember 03, 2005 by Lelaki Herba in Labels:

Mawi is not cheap!
"MAWI is not cheap. Orang lain bolehlah RM4,000 hingga RM5,000. Tapi untuk dia, kita tak ambil kira satu lagu. Sekali datang, satu, dua atau tiga lagu, harganya tetap sama antara RM15,000 hingga RM20,000."
Begitu kata orang kuat Maestro Talent sewaktu Kak Tim tanyakan peraturan untuk undang Mawi tampil sesuatu show.
Memanglah penyanyi yang seorang ni tengah hangat di pasaran. Tapi tak kanlah untuk tampil lima minit di pentas, menyanyikan satu lagu pun kena bayar RM15,000? Tanya Kak Tim lagi.
"Dia banyak show. Jadi memang dia penat. Sebab tu, kalau nak undang untuk menyanyi satu lagu, sebenarkan kami tak benarkan.
"Jadi kalau dia datang, dia kena nyanyi dua atau tiga lagu dan bayarannya... seperti yang dikatakan tadilah," begitu kata pengurus Mawi tu.

Bunyinya macam tak bersedia untuk berunding harga. Dan sepanjang hari itu, Kak Tim 'mental block' memikirkan, apakah bukan taraf Mawi untuk diundang menyanyikan satu lagu...oops pada kiraan Kak Tim sebenarnya bukan satu lagu tapi menerima bayaran di bawah RM15,000?

Aduh Saliha ke Indonesia
INI cerita dari orang kuat Maestro Records pula, tentang lagu Aduh Saliha yang dikatakan sudah semakin ngetop di Indonesia.

Along dari Maestro Records beritahu Kak Tim, "Album Mawi belumlah lagi berada di pasaran Indonesia. Tapi nama Mawi sudah dikenali di sana. Sebab itu, Mawi diundang ke Jakarta dari 6 hingga 11 Disember ini untuk menjayakan satu program kerjasama TVRI dengan RTM. Bob pun diundang sama."
Katanya lagi, atas permintaan 'orang Jakarta', Mawi akan mempersembahkan lagu Aduh Saliha dan Bob, lagu Pantun Budi.
Selain menjayakan program itu, kata Along, Mawi juga akan menjalani penggambaran klip video salah satu lagu daripada album terbarunya di sana.
"Kos buat klip video di sana lebih murah. Dah terlanjur di sana, teruslah buat shooting," kata Along.
Katanya lagi, balik dari Jakarta, Mawi akan terus ke studio rakaman buat album khas untuk Raya Aidiladha.
"Mawi buat album qasidah pula dan kemungkinan kami akan minta lagu daripada anggota kumpulan nasyid. Tak banyak. Album tu cuma muatkan lima lagu saja."

Tak kisah sebenarnya berapa lagu. Apa yang penting ialah kepuasan pendengar. Macam album baru, Mawi Yang Tercinta yang khabarnya dijual hampir 100,000 unit dalam tempoh dua minggu. Lagu-lagunya memang bagus. Tapi puas Kak Tim cari suara jantan Mawi, namun tidak ditemui. Padahal itulah keistimewaan Mawi, bersuara jantan. Namun keistimewaan itu tidak diserlahkan dalam Mawi Yang Tercinta.

Taufik:Mawi Dah Jutawan Daa...

1 comment(s) to... “MAWI TAK MURAH !!”

1 comments:

antimawi berkata...

"Mawi, bersuara jantan" hahahha macam sakit tekak ada la.. melalak je..

visitla kelab anti-mawi
http://mawi.sangat.fakap.net