Nabil Raja Lawak Jadi Rapper ?

Posted Sabtu, Oktober 18, 2008 by Lelaki Herba in Labels:


KL, 14 OKT 2008: Zaman ini adalah zaman Nabil atau Bang Bil. Ketika menyambut 1 Syawal lalu, Murai Batu tengok sana-sini muka Nabil terpampang di kaca TV, majalah dan akhbar. Murah betul rezeki budak itu selepas jadi juara Raja Lawak 2.... Yang terbaru....
Nabil akan menjadi seorang rapper pula. Hai, nak lawan Too Phat pulak ke? Ceritanya...Murai Batu dengar Nabil akan menjadi seorang rapper pula. Hai, nak lawan Too Phat pulak ke? Ceritanya, kawan Murai Batu cakap, Nabil akan buat rapping bukan untuk albumnya tetapi bagi album penyanyi Seribu Tahun, Imran Ajmain.


"Kau tahu, semalam aku dah dengar lagu baru Imran. Tangkap lentok beb! Memang akan top nanti. Untuk promote lagu ini, Imran juga akan buat shooting klip videonya tak lama lagi. Imran cakap, dia jemput Nabil Raja Lawak untuk buat rapping untuk lagu tu.

"Khabarnya, lagu ini inspirasi daripada lagu lama Headwind, Hanya Di Radio. Jadi Imran pun namakan lagu ini sebagai Radio," kata kawan Murai Batu dengan teruja.


Begitulah kombinasi terbaru Raja Lawak 2 dengan Raja Balada Singapura. Murai Batu pun teringin nak tengok hasilnya sebab selama ini Murai Batu pun minat gila dengan lagu Seribu Tahun. Kalau layan masa dengan sedih, hai, memang berderau juga air mata.


Dalam pada itu, Murai Batu pun kagum dengan Imran yang rajin dan kreatif mencipta lagu sendiri. Baru-baru ini seorang artis muda, Rain, juga telah merakamkan sebuah lagu Imran. Baguslah, kurang-kurang tambah lagi seorang komposer Melayu yang hebat di rantau ini macam Imran. Syabas!MURAI BATU: Ada yang cakap Bang Bil akan menggugat Saiful Apek manakala Imran pula saingan baru untuk Hazami. Oklah tu, saingan sihat apa ...

Source: Murai.com.my0 comment(s) to... “Nabil Raja Lawak Jadi Rapper ?”

0 comments: