Filem Los dan Faun ke pawagam !!!

Posted Isnin, Disember 01, 2008 by Lelaki Herba in Labels:
Sinopsis:

Los dan Faun merupakan sebuah filem genre komedi lakonan gandingan ...
Los dan Faun dalam menjejaki semula jam tangan yang telah hilang bernilai RM40 juta peninggalan...Adlin Aman Ramlie dan Hans Isaac. Filem ini mengisahkan mengenai dua orang budak kampung seorang budak melayu dan seorang budak serani berketurunan Portugis, dari dua keluarga miskin di Melaka iaitu Carlos Rodrigo dan Ahmad Faun Bin Sulaiman. Mereka telah mengambil keputusan untuk berhijrah ke Kuala Lumpur untuk mencari tempat mereka di dunia ini. Berbagai kerja mereka cuba lakukan tapi kejujuran Faun selalunya membuatkan mereka dipecat. Tetapi semuanya berubah apabila Faun pada suatu hari telah membantu tuan empunya kedai yang baru saja memecat mereka, kehilangan dompet beliau lalu dibantu oleh Faun yang tahu dimana kedudukan sebenar dompet tersebut. Kemahiran Faun didalam mencari benda-benda hilang dengan menggunakan ‘power of deduction’ telah membolehkan mereka membuka suatu perniagaan baru yang difikirkan oleh Los yang bijak dalam bidang pemasaran ini.

Perniagaan mereka makin maju hari demi hari, duit mencurah curah tiada henti mencari bantuan mereka. Pengiklanan servis mereka yang pada mulanya hanya sekadar iklan kecil dalam surat khabar sehingga ke iklan di tv dan radio. Pada suatu hari ada seorang Datin yang menonton iklan mereka memerlukan pertolongan Los dan Faun dalam menjejaki semula jam tangan yang telah hilang bernilai RM40 juta peninggalan suami beliau yang telah meninggal dunia. Tapi dengan tiba-tiba kehebatan Faun dalam mencari klu-klu untuk menjejaki jam tersebut seolah tidak berjaya. Berjayakah Los dan Faun menjumpai jam tersebut dan menjadi jutawan seperti yang mereka impikan?

Info:

-Pengarah: Afdlin Shauki
-Syarikat penerbitan: Vision Works (M) Sdn Bhd
-Penerbit: Ahmad Puad Onah
-Pengarang: Afdlin Shauki
-Lakonan: Hans Isaac, Adlin Aman Ramlie, Afdlin Shauki, Erra Fazira, Ida Nerina, AC Mizal, Stephen Rahman Hughes
-Pengedar: Metrowealth International Group
-Mula tayangan: 4 Disember 2008
-Laman Web: http://www.losdanfaun.com/ @ http://afdlinshauki.blogspot.com/

Sumber: Wikipedia.com

Taufik SM: Tontonlah filem ini di pawagam berhampiran anda sekalian... sokonglah industri perfileman tempatan kita...0 comment(s) to... “Filem Los dan Faun ke pawagam !!!”

0 comments: