Isteri Malique, Melissa Maureen dirompak dicabul

Posted Rabu, Oktober 14, 2009 by Lelaki Herba in Labels: , ,



Kesian penulis mendengar nasib isteri Malique, Melissa Maureen ni. Dahla kena rompak, tak cukup dengan tu, kena cabul pulak. Malique yang cuba menghalang kena tetak dekat kepala. Syukur baby mereka selamat dari ditetak.

Apa yang penulis geram, tindakan polis yang sambil lewa seperti yang diterangkan Melissa di petikan dibawah, siap boleh tengok tv lagi tu masa ambil report. Tapi memang kes-kes kecil macam ni, polis-polis memang macam haram sikit.

Nak-nak kes kecurian, kalau rumah korang kena masuk pencuri, tak payah la buat report, polis ni bukan buat kerja pun, just ambil report lepas tu datang rumah ambil gambar sket2, lepas tu belah. Kalau boleh, terus berambus la kalau setakat ambil report tapi takde tindakan. Bodoh piang punya polis yang curi tulang ni.

Petikan diambil dari GUA

Kejadian berlaku pada 2 Oktober lalu, jam 10 malam. Pelakon Melissa Maureen dan suami, Malique (bekas ahli Too Phat) bersama anak perempuan, Inca Medina, lima bulan, didekati empat orang lelaki yang menaiki dua buah motosikal, apabila sampai di rumah di Section 6, Kota Damansara. Dua daripada lelaki itu membawa sebilah parang seorang.

Tidak puas dengan mengambil dompet, telefon bimbit, rantai dan jam tangan mereka, dua dari perompak itu mula mencabul Melissa. Apabila Malique menolak tangan mereka, kepalanya ditetak sebelum perompak-perompak itu memecut pergi.

Dalam akhbar Malay Mail semalam, Melissa memberitahu keadaan Malique dan anaknya sudah okay. Walaupun kehilangan kira-kira RM5,000 dalam bentuk wang tunai dan barangan, yang membuatkan Melissa paling terkilan ialah apabila kes mereka seakan tidak mendapat perhatian pihak polis.

Menurut Melissa, pihak polis hanya sampai di tempat kejadian 45 minit selepas panggilan dibuat. Selepas itu, disuruh Melissa dan suami ke balai polis Kota Damansara untuk membuat laporan. Di sana, pegawai polis bertugas dikatakan mengambil masa satu jam untuk mengambil laporan mereka, sambil menonton TV dan dengan keadaan kepala Malique yang berdarah.

Tambah Melissa, pegawai berkenaan gagal memasukkan butir-butir seperti dirinya dicabul serta nombor plat motosikal perompak. Selepas itu, mereka diberikan nama seorang inspektor dari cawangan Mutiara Damansara untuk dihubungi tetapi tiada nombor telefon yang diberikan. Selang beberapa hari kemudian, apabila mereka berjaya mendapatkan nombor inspektor berkenaan, mereka dimaklumkan beliau sendiri bahawa dia sedang bercuti.


  • CETAK Artikel ini ...


  • 0 comment(s) to... “Isteri Malique, Melissa Maureen dirompak dicabul”

    0 comments: